Stand.nl

Stand.nl: 'We moeten meer uren gaan werken'

KRO-NCRV
foto: Unsplashfoto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'We moeten meer uren gaan werken'

Mensen moeten meer werken om de krapte op de arbeidsmarkt op lossen, zo stelt vertrekkend Randstad-topman Jacques van den Broek. Als de krapte op de arbeidsmarkt verder toeneemt heeft dit een afremmende economische groei tot gevolg.


Het aantal werklozen neemt al drie kwartalen op rij af. Werkgevers hebben veel vacatures die ze niet kunnen vullen. Een veelgehoorde oplossing voor de krapte op de arbeidsmarkt is: laat parttimers meer uren werken. In het tweede kwartaal van dit jaar waren er 9 miljoen werkende mensen, daarvan werkt de helft in deeltijd.

Daarom praten we over de stelling: We moeten meer uren gaan werken.

Werk je parttime en zou jij bereid zijn meer uren te gaan werken? Wat houd je tegen? Of werk je fulltime en vind je dat meer mensen dit zouden moeten doen? Ben je werkgever en heb je moeite om goede mensen te vinden?


Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie