Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het strafbaar stellen van straatintimidatie gaat het probleem niet oplossen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het strafbaar stellen van straatintimidatie gaat het probleem niet oplossen'

Straatintimidatie is vanaf 1 juli strafbaar. Het is dan verboden om iemand seksueel te benaderen op een wijze die 'vreesaanjagend, vernederend of onterend' is.


Mensenrechtenorganisaties hopen dat het zoden aan de dijk zet. Want slachtoffers konden tot op heden niet bij de politie terecht terwijl het wél impact heeft op hun leven. Zo gaan ze onveilige gebieden vermijden, nemen bepaalde baantjes niet aan of gaan zich anders kleden.

Daarom is de stelling vandaag: Het strafbaar stellen van straatintimidatie gaat het probleem niet oplossen

Want is dit genoeg? Agenten en boa's voorzien grote problemen bij de uitvoering van de nieuwe wet. Het is niet alsof er ineens meer capaciteit komt en aangiftes blijven nu al soms liggen. En daar komt nog eens bij dat de één een opmerking intimiderend vindt en de ander misschien niet.

Wat vind jij? Vind je het fijn dat er met deze nieuwe wet eindelijk een streep in het zand wordt getrokken? Of zie jij liever dat het probleem op een andere manier wordt opgelost. En hoe dan?

Of heb je zelf eens te maken gehad met seksueel intimiderend gedrag en had je aangifte willen doen als dat mogelijk was? Of ben je dat nog van plan om te doen? We zijn benieuwd naar je ervaring! Uiteraard kun je ook anoniem je verhaal met ons delen.

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie