Stand.nl

Stand.nl: 'Cokegebruikers moeten harder worden aangepakt'

KRO-NCRV
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Cokegebruikers moeten harder worden aangepakt'

NRC constateert vandaag dat er weinig terecht is gekomen van een plan om het gebruik van cocaïne in te perken. Na een reeks liquidaties in het drugscircuit leefde bij het kabinet, politie en de gemeenten het idee dat niet alleen de import van de drugs moest worden aangepakt, maar ook de gebruiker moest worden aangesproken.

Toch is er niks terecht gekomen van plannen voor een publiekscampagne om gebruikers aan te spreken. Waarom lukt het maar niet om dit onderdeel te maken van een breed offensief tegen georganiseerde ondermijnende criminaliteit?

Daarom is onze stelling vandaag: 'Cokegebruikers moeten harder worden aangepakt'.

Wat vind jij? Moeten gebruikers veel meer worden aangesproken op hun gebruik? Zou je kunnen zeggen dat cokegebruikers bloed aan hun handen hebben of gaat dat veel te ver?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie