Stand.nl

Stand.nl: 'Alle gemeenten moeten de start van het carnavalsseizoen schrappen'

KRO-NCRV
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Alle gemeenten moeten de start van het carnavalsseizoen schrappen'

Dit weekend meldde het RIVM het hoogste aantal coronabesmettingen van dit jaar. De 11de van de 11de, de aftrap van het carnavalsseizoen in Noord Brabant en Limburg, staat daarom op de tocht.

De term 'lockdown' is alweer gevallen is in de ministerraad afgelopen vrijdag. Veel ziekenhuizen geven aan zich zorgen te maken over grote evenementen.

De provincie Limburg heeft al aangegeven de officiƫle aftrap van het carnavalsseizoen te schrappen en gemeenten Heerlen, Kerkrade en Brunssum hebben het feest deze donderdag ook al afgelast. Toch zijn er veel gemeenten die hiermee worstelen.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: Alle gemeenten moeten de start van het carnavalsseizoen schrappen.

Denk je dat de 11de van de 11de gewoon veilig gevierd kan worden of moeten carnavalsvierders nu maar even wachten om een lockdown te voorkomen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie