Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het gebrek aan ervaring in de nieuwe Tweede Kamer is verontrustend'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het gebrek aan ervaring in de nieuwe Tweede Kamer is verontrustend'

In de Tweede Kamer worden vanmiddag 67 nieuwe leden beëdigd, dat is bijna de helft van de Kamer. Vergeleken met de oude Kamerleden zijn relatief veel van hen afkomstig uit andere delen van het land dan de Randstad en hebben ze bovendien vaker een praktische opleiding.


Maar punt van zorg is het gebrek aan ervaring bij een groot deel van de nieuwe Kamerleden. Wat betekent dat voor de rol die de Tweede Kamer heeft, zoals het controleren van de regering? Heeft de Kamer met zoveel nieuwe mensen wel voldoende slagkracht?

Daarom praten ik in Stand.nl over de stelling: 'Het gebrek aan ervaring in de nieuwe Tweede Kamer is verontrustend.'

Wat vind jij? Zorgen de nieuwe Kamerleden juist voor een frisse wind die zo hard nodig is? Of wordt de Kamer straks een tandeloze tijger?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie