Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Studenten moeten niet te lang thuis blijven wonen'

foto: Spraakmakersfoto: Spraakmakers
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Studenten moeten niet te lang thuis blijven wonen'

Steeds minder studenten wonen op kamers. De daling komt door het leenstelsel en het grote tekort aan studentenhuisvesting. Maar zeker niet alle jongeren vinden dit vervelend. Thuis wonen heeft ook zijn voordelen: de was wordt gedaan, het eten is gratis en aan huur ben je geen geld kwijt. Toch is de vraag of het wel goed is voor je ontwikkeling op weg naar zelfstandigheid. En wat te denken van de ouders, die willen misschien ook wel weer eens hun eigen leven leiden.

Vind jij dat de te lang thuis blijven wonen voor studenten een slechte ontwikkeling is? Of valt dit wel mee en wegen de voordelen op tegen de nadelen?

De stelling van Stand.nl is vandaag: Studenten moeten niet te lang thuis blijven wonen.

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie