Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het is triest dat online asociaal gedrag normaal is geworden'

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het is triest dat online asociaal gedrag normaal is geworden'

Twitterfitties, bedreigingen en online schelden: regelmatig zijn er klachten over de verziekte sfeer op sociale media. Maar ondertussen doet maar een kwart van de Nederlanders een melding van online grensoverschrijdend gedrag. Ook anderen wijzen op asociaal gedrag doen we bijna nooit. Volgens Netwerk Mediawijsheid is normvervaging waarschijnlijk een verklaring: "We zien het zo vaak gebeuren dat we het minder erg vinden."

Daarom praat ik vandaag over de stelling: Het is triest dat online asociaal gedrag normaal is geworden.

Wat vind jij? Wordt asociaal gedrag te vaak oogluikend toegestaan? Moeten we ons daarom vaker uitspreken op internet tegen mensen die schelden, shamen of intimideren? Of levert dat gewoonweg niks op behalve een risico dat je zelf ook nog allemaal verwensingen moet incasseren?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie