Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het bindend studieadvies moet blijven'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het bindend studieadvies moet blijven'

Is het bindend studieadvies een strop om de nek bij veel studenten? Nu moeten de meeste studenten in hun eerste jaar 45 van de 60 studiepunten halen, anders mogen ze in feite niet door met de opleiding. Wie het ’bindend studieadvies’ (bsa) niet haalt, krijgt een negatief studieadvies van school.

Studenten ervaren al genoeg stress, blijkt uit onderzoek van het RIVM en Trimbos. Meer dan de helft van de studenten heeft mentale klachten zoals angst en somberheid. "Driekwart zegt ’prestatiedruk’ te ervaren en een aanzienlijk deel heeft slaapproblemen", is te lezen in de Telegraaf.

Of is het bindend studieadvies juist goed om te kijken of studenten de opleiding wel aankunnen? Zoals sommige docenten zeggen.

Daarom de stelling: 'Het bindend studieadvies moet blijven'

Werk je in het onderwijs en heb je hiermee te maken? Studeer je of heb je studerende kinderen en fluiten die door de opleiding heen of liggen ze juist wakker van de stress?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie