Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Er moet een maximum komen aan het bedrag dat je online mag vergokken'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Er moet een maximum komen aan het bedrag dat je online mag vergokken'

Twee jaar geleden werd online gokken in Nederland legaal gemaakt. Het doel? Gokkers beter beschermen. In een rapport dat vandaag is verschenen wordt de alarmklok geluid. Van die bescherming is weinig terechtgekomen. Er wordt door fors meer mensen gegokt, het aantal dat inmiddels gokverslaafd is groeit en de bedragen die vergokt worden, zijn ook veel hoger.

De Nationaal Rapporteur Verslavingen vindt daarom dat voor online gokkers een maximaal bedrag moet worden vastgesteld dat zij mogen verliezen.

De stelling van vandaag is: Er moet een maximum komen aan het bedrag dat je online mag vergokken

De Nationaal Rapporteur Verslavingen vindt ook dat aanbieders wettelijk aansprakelijk moeten kunnen worden gesteld als zij te weinig doen om spelers te beschermen een tegen gokverslaving.

Waag jij regelmatig online een gokje? En ben je eigenlijk alleen maar meer gaan gokken sinds het online legaal is geworden? Heb je grote bedragen gewonnen of misschien wel verloren? Of maak je je zorgen om je omgeving, waarin je ziet dat gokken heel gewoon is geworden? We zijn benieuwd naar jouw verhaal.

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie