Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'We moeten af van oeverloze bezwaarprocedures'

foto: Anpfoto: Anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'We moeten af van oeverloze bezwaarprocedures'

Om sneller huizen te kunnen bouwen wil minister De Jonge bezwaarprocedures inperken. Bij elk nieuwbouwplan klimmen er volgens hem mensen in de pen. Bezwaar maken moet volgens de Jonge mogelijk blijven, maar het hoger beroep gaat eruit als het aan hem ligt.

Dat doet bij ons de vraag opkomen of we niet sowieso meer af moeten van onze bezwaarcultuur.

De stelling is daarom: We moeten af van oeverloze bezwaarprocedures.

Korenwolven, de Hedwigepolder, de wegverbreding bij Amelisweerd en de zandhagedis rond Circuit Zandvoort. Moeten we trots zijn dat we leven in een land waar bezwaren van burgers serieus worden genomen, of zijn we doorgeslagen?

Heb je ooit geprocedeerd en ben je blij met de mogelijkheid? Of zijn er ooit plannen bij je thuis of met je bedrijf niet doorgegaan vanwege een bezwaar- of inspraakprocedure?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie