Stand.nl

Stand.nl: 'Groningen moet worden voorbereid op het langer openhouden van de gaskraan'
KRO-NCRV

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Groningen moet worden voorbereid op het langer openhouden van de gaskraan'

Bereid Groningen voor op het openhouden van het gasveld. Dat is het advies dat de Mijnraad, een onafhankelijke adviesclub met energiedeskundigen, aan het kabinet geeft. Vanwege de grote onzekerheid op de internationale gasmarkt moeten we in ieder geval de optie open houden op meer Gronings gas.

Minister Jetten van Klimaat en staatssecretaris Vijlbrief voor Mijnbouw houden vooralsnog voet bij stuk: in uiterlijk 2024 gaat de gaskraan in principe dicht. Maar gezien de oorlog in Oekraïne en de problemen met gasleveringen die daaruit voortkomen, zou Gronings gas nodig kunnen zijn om de voorraden op peil te houden. Vind je het een goed idee dat we in ieder geval die optie open houden? Of moet het kabinet woord houden en moet de gaskraan definitief dicht?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie