Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'We onderschatten het gevaar van overstromingen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'We onderschatten het gevaar van overstromingen'

Ruim 80 procent van de Nederlanders is niet goed of helemaal niet voorbereid op een overstroming. Dat blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis op deze dag waarop het 70 jaar geleden is dat het water ons in Zeeland overviel. We maken ons ook steeds minder zorgen over een nieuwe watervloed terwijl meer dan de helft van ons in een risicogebied woont en door klimaatverandering weersextremen vaker voorkomen.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: 'We onderschatten het gevaar van overstromingen'.

Maak jij je wél zorgen over het stijgende water? Woon je in een kwetsbaar gebied en heb je inmiddels een witte vlag, pomp, of een zak zand klaar staan voor in de wc? En wanneer ben je eigenlijk voorbereid op een overstroming?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie