Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: De slechte mentale gezondheid van jonge mensen is onacceptabel

foto: Gettyfoto: Getty
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: De slechte mentale gezondheid van jonge mensen is onacceptabel

Het gaat niet goed met de mentale gesteldheid van jonge mensen in Nederland. In de eerste helft van dit jaar zegt maar liefst een kwart van de 18 tot 25-jarigen zich angstig, somber en eenzaam te voelen, zo blijkt uit de gezondheidsenquête van het CBS. Nog nooit is de psychische gezondheid onder jongvolwassenen zo slecht geweest.

Bij de coronamaatregelen hebben jongeren veel ingeleverd: scholen waren dicht en uitgaan was niet mogelijk. Hoe gaat het met jou of met je jongvolwassen kind? Zijn deze cijfers reden voor grote zorgen of zal het vanaf nu wel weer beter gaan? Moet er snel actie worden ondernomen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie