Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De kinderopvang moet ook ongediplomeerde mensen kunnen inzetten'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De kinderopvang moet ook ongediplomeerde mensen kunnen inzetten'

Zo'n 125 kinderopvangorganisaties luiden de noodklok: de personeelseisen in de sector moeten worden versoepeld om de tekorten op te vangen. Zo moet de taaleis bij de reguliere dagopvang weg en moeten ook studenten kunnen worden ingezet, vinden de organisaties.


Volgens de kinderopvangorganisaties is het personeelstekort nijpend. Het aantal vacatures per 1000 banen in de kinderopvang ligt op 34, waar dat cijfer in het onderwijs op 21 staat. Sommige wachtlijsten lopen op tot een jaar en sommige ouders worden afgebeld terwijl er wel plek is, maar geen personeel.

Werk je zelf in de kinderopvang en vind je ook dat er dringend soepelere regels moeten komen? Vang jij als grootouder regelmatig jouw kleinkinderen op omdat zij niet bij de kinderopvang terecht kunnen? Of zijn die kwaliteitseisen volgens jou juist hartstikke nodig en zijn er andere oplossingen nodig?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie