Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Gemeenteambtenaren verdienen meer'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Gemeenteambtenaren verdienen meer'

In onder andere Amsterdam, Leiden, en Maastricht kun je deze week struikelen over het afval. Vuilnismannen, maar ook boa's, staken namelijk voor een beter loon. Het zijn niet de eerste gemeenten waarbij ambtenaren het werk neerleggen. Na het verlopen van het ultimatum van vakbond FNV Overheid voor een 12% loonsverhoging is er sprake van een 'actiegolf' onder gemeenten. Maar in het laatste loonbod van de Nederlandse Vereniging werd er 'maar' 5% loonstijging geboden.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: gemeenteambtenaren verdienen meer.

Wat vind jij? Snap jij dat gemeenteambtenaren het werk neerleggen? Moet er meer waardering komen voor het werk van de vuilnismannen en boa's? Of biedt de VNG toch een redelijke compensatie? En zouden de ambtenaren op een andere manier kunnen laten zien dat ze ontevreden zijn zonder de straten zo te laten?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie