Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het is terecht dat gemeenten de handen van de asielopvang aftrekken'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het is terecht dat gemeenten de handen van de asielopvang aftrekken'

Vanaf 1 oktober legt het Veiligheidsberaad de verantwoordelijkheid voor de opvang van asielzoekers weer neer bij de overheid. "Het is heel apart dat gemeenten heel veel verantwoordelijkheid krijgen, en daarmee ook kritiek, terwijl die verantwoordelijkheid toch echt bij het rijk ligt", aldus burgemeester Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad.

Daarom vandaag de stelling: Het is terecht dat gemeenten de handen van de asielopvang aftrekken

Is het logisch dat gemeenten klaar zijn met de kritiek op hun opvangbeleid? Of is het juist hun plicht om bij te dragen aan de opvang van asielzoekers? Moet de rijksoverheid meer doen om snel met een structurele oplossing te komen? Of moeten asielzoekers die geen kans maken op asiel veel sneller teruggestuurd worden?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie