Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het hoge aantal verkeersdoden vraagt om radicale maatregelen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het hoge aantal verkeersdoden vraagt om radicale maatregelen'

Het gaat niet goed met de verkeersveiligheid in ons land. Het streven is om het aantal verkeersslachtoffers te halveren in 2030, maar het tegenovergestelde gebeurt, het aantal dodelijke slachtoffers heeft het recordaantal van 578 bereikt. En daar zijn de mensen die in het ziekenhuis overlijden niet bij opgeteld

Een zorgwekkende ontwikkeling. Volgens de politie moeten lokale overheden en provincies ingrijpen op de wegen waar ze verantwoordelijk voor zijn. En de politie moet meer geld krijgen, zodat ze onder andere kunnen handhaven op alcohol.

Vandaag in Stand.nl: Het hoge aantal verkeersdoden vraagt om radicale maatregelen

Wat vind jij? Moet er nu eindelijk wat gebeuren en daar ook extra geld voor komen? Ziet u in uw omgeving ook dat de verkeerssituatie niet verbetert? Of ligt de verantwoordelijkheid vooral bij onszelf en moeten, om te beginnen, de verkeersregels beter gevolgd worden?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie