Stand.nl

Stand.nl: 'Het hoge aantal verkeersdoden vraagt om radicale maatregelen'

KRO-NCRV
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het hoge aantal verkeersdoden vraagt om radicale maatregelen'

Het gaat niet goed met de verkeersveiligheid in ons land. Het streven is om het aantal verkeersslachtoffers te halveren in 2030, maar het tegenovergestelde gebeurt, het aantal dodelijke slachtoffers heeft het recordaantal van 578 bereikt. En daar zijn de mensen die in het ziekenhuis overlijden niet bij opgeteld

Een zorgwekkende ontwikkeling. Volgens de politie moeten lokale overheden en provincies ingrijpen op de wegen waar ze verantwoordelijk voor zijn. En de politie moet meer geld krijgen, zodat ze onder andere kunnen handhaven op alcohol.

Vandaag in Stand.nl: Het hoge aantal verkeersdoden vraagt om radicale maatregelen

Wat vind jij? Moet er nu eindelijk wat gebeuren en daar ook extra geld voor komen? Ziet u in uw omgeving ook dat de verkeerssituatie niet verbetert? Of ligt de verantwoordelijkheid vooral bij onszelf en moeten, om te beginnen, de verkeersregels beter gevolgd worden?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie