Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De overheid moet veel meer doen om vapen te ontmoedigen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De overheid moet veel meer doen om vapen te ontmoedigen'

Er komt voorlopig geen prijsverhoging op e-sigaretten. Wel gelden andere maatregelen: zo is er een verbod op vapes met een smaakje - al mag de voorraad nog wel verkocht worden tot het einde van het jaar. Ook de online verkoop van vapes is verboden, maar uit onderzoek van RTL Nieuws bleek al dat bestellen nog steeds heel eenvoudig is. We nemen dus maatregelen, maar die lijken nog niet erg effectief. Veel Europese landen kozen al voor een heffing op e-sigaretten. Het demissionaire kabinet laat die beslissing echter aan een volgend kabinet.

Daarom praat ik over de stelling: 'De overheid moet veel meer doen om vapen te ontmoedigen'

Moet vapen veel duurder worden? Moeten er meer ingezet worden op anti-rookcampagnes? Of moet de overheid een stap verder gaan en de rookvrije generatie wettelijk vastleggen?

Heb je kinderen die vapen en wat vind je daarvan?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie