Stand.nl

Stand.nl: Woningbeleggers moeten worden geweerd uit de grote steden

KRO-NCRV
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: Woningbeleggers moeten worden geweerd uit de grote steden

Grote steden kunnen vanaf volgend jaar waarschijnlijk wijken aanwijzen waar beleggers geen goedkope woningen meer mogen opkopen. Uit een rondgang van de NOS blijkt dat veel grote steden daar gebruik van willen gaan maken. Het doel is om de voor starters vastzittende huizenmarkt een klein beetje meer te openen. Want een derde van de woningen die het afgelopen jaar verkocht werden, kwam in de vier grote steden in handen van investeerders.

Is het een goede zaak dat er minder huizen in handen komen van beleggers? Of vind je het juist in onze vrije markt passen dat investeerders proberen om via vastgoed meer geld te verdienen? Zoek je zelf een woonruimte als starter, of verhuur je een of meerdere woningen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie