Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Maakt u zich zorgen over de afsluiting van gas en olie uit Rusland?'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Maakt u zich zorgen over de afsluiting van gas en olie uit Rusland?'

De EU-lidstaten hebben gisteravond een akkoord bereikt over een invoerverbod van Russische aardolie die over zee wordt aangevoerd. Tegelijkertijd draait het Russische Gazprom per direct de gaskraan naar Nederland dicht.

Minister Jetten (Klimaat en Energie) zegt dat levering van gas aan Nederlandse huishoudens niet in gevaar is, maar experts waarschuwen dat de gevolgen in de winter groot kunnen zijn.

Daarom vanochtend geen stelling maar een vraag: maakt u zich zorgen over de afsluiting van gas en olie uit Rusland?

Bent u bang dat u komende winter de energierekening niet meer kan betalen? Vreest u hoge kosten voor uw bedrijf? Of is het goed dat Nederland zijn poot stijf houdt richting Rusland en is het logisch dat we daardoor een hogere prijs moeten betalen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie