Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Dakloosheid wordt gebagatelliseerd'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Dakloosheid wordt gebagatelliseerd'

Het gaat goed met het daklozenprobleem in Nederland. Althans, dat zou je kunnen concluderen op basis van de CBS-cijfers die vanochtend naar buiten komen. Sinds 2018 neemt het aantal daklozen gestaag af. Maar mensen uit de praktijk schetsen een heel ander beeld: alle daklozen onder de 18 jaar en boven de 60 jaar worden niet meegeteld. En dan zijn er nog de 'verborgen daklozen' die slapen in hun auto of bij vrienden.

Onze stelling vandaag is: 'Dakloosheid wordt gebagatelliseerd'

Wat is jouw indruk? Zijn we op de goede weg en gaan we de ambitie van staatssecretaris Van Ooijen halen om alle daklozen per 2030 een dak boven hun hoofd te bieden? Of zie jij in je omgeving een heel ander beeld en is het zelfs gevaarlijk om dakloosheid te onderschatten?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie