Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De gratis schoollunch moet er komen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De gratis schoollunch moet er komen'

De Tweede Kamer maakte vorige week bekend 100 miljoen euro te willen vrijmaken voor een gratis schoollunch op scholen in kwetsbare wijken. Scholen zien het belang hiervan in, maar plaatsen ook vraagtekens bij het plan. Brancheorganisaties vragen zich bijvoorbeeld af hoe scholen, die al onder druk staan, dit er nog bij moeten gaan doen.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: De gratis schoollunch moet er komen

De PO-raad zegt: "De eerste prioriteit is goed onderwijs. Dat staat al onder druk en mag niet verder onder druk komen te staan." Moeten we deze verantwoordelijkheid op het bordje van de scholen leggen of zou er juist meer werk van het onderliggende armoedeprobleem worden gemaakt?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie