Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Iedereen die het kan missen moet de energiecompensatie doneren'

foto: Unsplashfoto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Iedereen die het kan missen moet de energiecompensatie doneren'

Volgende week krijgen huishoudens 190 euro korting op hun energierekening. En in december komt daar nog een keer 190 euro boven op. Ongeacht inkomen en financiële situatie. Goededoelenorganisaties hebben een actie op touw gezet waaraan mensen het bedrag kunnen doneren, en ook bepaalde energieleveranciers komen met suggesties voor klanten om het geld te geven aan bijvoorbeeld het Armoedefonds of de Voedselbank.

Daarom is vandaag de stelling: Iedereen die het kan missen moet de energiecompensatie doneren

We zijn heel benieuwd wat jij doet. Ga je het geld weggeven aan een ander, heb je het geld juist heel hard nodig, of twijfel je nog? Want misschien kun je het geld in principe wel missen, toch kan het erg welkom zijn.

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie