Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Een afbetaalde schuld mag je niet blijven achtervolgen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Een afbetaalde schuld mag je niet blijven achtervolgen'

Heb je een negatieve registratie bij het Bureau Krediet Registratie (BKR), dan kan dat gevolgen hebben wanneer je geld wil lenen bij de bank, een telefoonabonnement wil afsluiten of ergens iets op afbetaling wil kopen. Ook wanneer die schuld is afbetaald, blijft die registratie nog jaren staan. In de praktijk is dat nu 5 jaar, volgens een nieuw wetsvoorstel wordt dat 3 jaar.

Maar de Autoriteit Persoonsgegevens vindt dat niet ver genoeg gaan en wil dat alle data gewist worden zodra iemand schuldenvrij is. Volgens BKR is de kans op herhaling te groot als de registratie eerder wordt opgeheven.

Daarom praat ik over de stelling: Een afbetaalde schuld mag je niet blijven achtervolgen

Is het goed om mensen meteen een schone lei te geven na het afbetalen van een schuld? Heb jij te maken (gehad) met een negatieve registratie bij BKR en heeft het je in problemen gebracht? Of was de registratie voor jou een goede stok achter de deur om nieuwe schulden te voorkomen?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie