Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Ondanks de excuses heeft het kabinet zijn geloofwaardigheid verloren'

  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Ondanks de excuses heeft het kabinet zijn geloofwaardigheid verloren'

Het hoge woord kwam er dan toch uit gisterenmiddag: Rutte en De Jonge zeiden alsnog sorry voor de inschattingsfouten rondom de versoepelingen van de coronamaatregelen. "We hebben een inschattingsfout gemaakt en daar balen we van," zeiden de demissionaire minister deemoedig.

Dankzij die inschattingsfout zijn we na Swaziland het land waar de coronabesmettingen het snelst stijgen in de wereld. En vrezen veel Nederlanders voor hun langverwachte zomervakantie.

Hoe moeten we nu verder met de mensen die deze beslissingen hebben genomen? Is het tijd voor nieuw leiderschap in de coronacrisis? Of moeten we ook niet vergeten dat heel veel dingen wél goed gaan: we liggen goed op koers met de vaccinaties en economisch staan we er goed voor.

Heb jij nog fiducie in dit kabinet? Of was deze inschattingsfout de druppel en heeft ons vertrouwen een te grote klap gekregen?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie