Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Particuliere ruimtereizen zijn idiote prestigeprojecten'

  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Particuliere ruimtereizen zijn idiote prestigeprojecten'

Het was volop in het nieuws dit weekend: de ruimtereis van miljardair Richard Branson. In anderhalf uur vloog hij samen met drie
bemanningsleden een rondje om de aarde, waren ze gewichtsloos en zagen ze de oneindigheid van het heelal.

Branson heeft zijn reisje vervroegd, zodat hij een week eerder zou zijn dan Amazon-miljardair Jeff Bezos. In september gaat ook Tesla-baas Elon Musk richting de sterren.

Branson noemde het “het begin van een nieuw tijdperk in de ruimte." Hij wil kaartjes gaan verkopen aan particulieren, voor 250.000 euro kan je eenzelfde ritje maken als hij.

Leveren deze ruimtereizen nou echt wat op of is het vooral een wedstrijdje verpissen ? Kunnen deze superrijke mensen hun geld niet beter ergens anders aan besteden? Of gaat dit ons wel degelijk iets brengen? En wat dan? Zou je zelf de ruimte in willen, en wat zou je daarvoor over hebben?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie