Naar homepage
Stand.nl

Stand.nl: 'Het bedrijfsleven moet nu eindelijk vaart gaan maken met vergroenen'
KRO-NCRV

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het bedrijfsleven moet nu eindelijk vaart gaan maken met vergroenen'

Het schiet niet op met de verduurzaming van de economie. Dat komt doordat het bedrijfsleven niet snel genoeg overstapt op schonere productie. Dit blijkt uit de Nieuwe Economie Index van MVO Nederland.


Daarom praten we vandaag in Stand.nl over de stelling: 'Het bedrijfsleven moet nu eindelijk vaart gaan maken met vergroenen'.

40 procent van de bedrijven krijgt een onvoldoende en vooral het cijfer voor de circulaire economie stagneert. Nederland telt een aantal duurzame koplopers, maar het bedrijfsleven zal in zijn geheel mee moeten om de klimaatdoelen van 2030 te halen.

Hoe kunnen we volgens jou snel toe naar een duurzame economie? Heb jij zelf een bedrijf en loop je voorop in verduurzaming? Of loop je juist tegen zaken aan? Moet de overheid meer regie pakken of vind je dat we het eigenlijk al best goed doen in Nederland?

Telefonisch reageren kan via 0800 - 1101 tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Ster advertentie
Ster advertentie