Stand.nl

Stand.nl: 'Shell moet veel meer winst in de energietransitie steken'

KRO-NCRV
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Shell moet veel meer winst in de energietransitie steken'

Ondanks de hoge kosten die Shell maakte door de oorlog in Oekraïne, haalde het oliebedrijf afgelopen jaar de hoogste winst ooit: 38,5 miljard euro. Shell kan hier weinig aan doen, zegt het bedrijf, 'het is een wereldwijd fenomeen'. Maar in een tijd dat consumenten wel opdraaien voor de hoge kosten van de oorlog en de energietransitie, voelt het voor veel mensen oneerlijk dat Shell zulke winsten kan maken en dat vooral uitkeert aan haar aandeelhouders.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: 'Shell moet veel meer winst in de energietransitie steken'.

Wat vind jij? Was je ook verontwaardigd over de hoge winst van Shell? Denk je dat het bedrijf veel meer zou kunnen investeren in de energietransitie? Zijn we te kritisch en moet Shell dit soort winsten blijven maken om überhaupt te kunnen investeren in vergroening?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie