Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De stekker moet definitief uit de Floriade'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De stekker moet definitief uit de Floriade'

Fiasco en Floriade, die twee worden geregeld in één adem genoemd. Want het financiële drama in Almere is dan wel het grootste van de laatste keren, maar zeker niet het enige. Ook in Venlo (2012, tekort van 9 miljoen euro) en in Haarlemmermeer (2002, verlies van 8 miljoen euro) werden grote tekorten genoteerd.

Gisteren stapte het college in Almere op. De gemeente stevent af op een verlies van 34 miljoen euro op het tuinbouwevenement. Deze alles behalve rooskleurige geschiedenis leidt tot de vraag: moeten we niet helemaal stoppen met de Floriade?

Daarom praat ik vandaag over de stelling: de stekker moet definitief uit de Floriade

Ben jij wel eens bij de Floriade geweest? Of geniet je in jouw stad van de mooie overblijfselen zoals verschillende parken en de Gaasperplas? Zou je het missen als het er niet meer zou zijn? Of is het met alle verliezen tijd om er voor eens en voor altijd mee te stoppen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie