Stand.nl

Stand.nl: 'Nederland heeft een ongezonde topsportcultuur'

KRO-NCRV
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Nederland heeft een ongezonde topsportcultuur'

Intimidatie, fysiek geweld, het door moeten trainen met blessures en seksueel misbruik. Staatssecretaris van volksgezondheid, welzijn en sport, Paul Blokhuis, kondigde gisteren een onderzoek aan naar de topsportcultuur in Nederland.


Het onderzoek dat gisteren is aangekondigd door staatssecretaris Blokhuis zal op de kortst mogelijk termijn worden uitgevoerd. Volgens Blokhuis moeten er ook vraagtekens worden gesteld bij de inrichting van het Nederlandse sportlandschap. Zo zijn budgetten van de sportbonden afhankelijk van de prestaties op het mondiale podium.

Ben je zelf (ex-)topsporter of heb je een talentvol kind? En denk je dat de grens moet worden opgezocht en soms overschreden om topprestaties te leveren?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie