Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De G7 is te laat met het antwoord op de Chinese expansiedrift'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De G7 is te laat met het antwoord op de Chinese expansiedrift'

Sinds gisteren zijn de leiders van de zeven grootste economieën bij elkaar voor de driedaagse G7-top. De toenemende Chinese invloed in de wereld is hét onderwerp van gesprek.

China heeft door investeringen in wegen, havens en andere infrastructuur overal een vinger in de pap. En om die invloed tegen te gaan, willen de G7-leiders in vijf jaar tijd 600 miljard dollar investeren in infrastructuur in lageloonlanden. Staan we door de jarenlange wereldwijde ambities van de Chinezen niet al 5-0 achter en loopt de G7 hopeloos achter de feiten aan?

Zijn we als Westen alert genoeg geweest en kunnen we de Chinezen doorgronden? Doe jij zaken met Chinese bedrijven, wat is je ervaring daarmee? Begrijpen we voldoende hoe ze te werk gaan, hoe ze denken om daar een goed antwoord te kunnen hebben?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie