Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het wordt hoog tijd dat de kerk inclusiever wordt'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het wordt hoog tijd dat de kerk inclusiever wordt'

Deze week staat in het teken van de Pride. Uit de meest recente Regenoog Index, die 46 kerkgenootschappen beoordeelt op lhbti-inclusiviteit, blijkt dat de meeste kerken in Europa ‘onvoldoende inclusief’ voor lhbti’ers zijn. De LHBTI+-gemeenschap heeft te maken met uitsluiting, geweld en discriminatie. Of ze worden uitgesloten, bijvoorbeeld van het avondmaal of van kerkelijke functies.

Daarom praten we over de stelling: 'Het wordt hoog tijd dat de kerk inclusiever wordt'.

Wat vind jij? Zijn er te veel taboes wat betreft de LHBTI+-gemeenschap en de kerk? Worstel je zelf met je geaardheid in combinatie met het geloof? Wordt het tijd dat de kerk inclusiever wordt, of vind je misschien dat er al heel wat stappen gezet zijn?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie