Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: Werkgevers moeten naar de coronavaccinatie van hun personeel kunnen vragen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: Werkgevers moeten naar de coronavaccinatie van hun personeel kunnen vragen

Zou je van je collega willen weten of hij/zij gevaccineerd is? Veel bedrijven worstelen met de vraag hoe een veilige werkomgeving te creëren voor hun werknemers

Op dit moment is het echter juridisch niet mogelijk voor werkgevers om naar vaccinaties van hun personeel te vragen.

Gisteren werd duidelijk dat autobedrijf Leaseplan alleen werknemers toe wil laten op kantoor als zij volledig gevaccineerd zijn. Een woordvoerder stelt dat er 'geen verplichting is om op kantoor te gaan werken', maar vakbonden stellen dat met het vragen naar vaccinaties een grens wordt overgegaan.

Wat vind jij? Vind jij dat jouw collega alleen naar werk mag komen als hij/zij volledig gevaccineerd is? Of gaan we daarmee een grens over die niet meer terug te draaien is?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie