Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Een avond zonder WhatsApp en Facebook is een confronterende ervaring'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Een avond zonder WhatsApp en Facebook is een confronterende ervaring'

Facebook, WhatsApp en Instagram waren gisteravond urenlang niet bereikbaar door een wereldwijde storing.

Storingen bij de diensten van Facebook komen vaker voor, maar dat het zo lang geduurd heeft is uitzonderlijk.

Daarom praat Ghislaine Plag in Spraakmakers over de stelling: Een avond zonder WhatsApp en Facebook is een confronterende ervaring.

Hoe was jouw avond? Confronterend om te zien hoe vaak je op je telefoon kijkt? En zijn we te afhankelijk van sociale media geworden? Of was zo'n rustige avond juist een verademing voor je?

De storing begon gisteren rond 17:45 uur. Rond middernacht was het pas weer mogelijk om bij Facebook en Instagram in te loggen en berichten te plaatsen. Berichten versturen via WhatsApp kon ongeveer een uur later ook weer.

Deze week is er meer nieuws rondom Facebook. Een klokkenluider vertelde in het Amerikaanse televisieprogramma 60 Minutes dat Facebook 'keer op keer winst boven veiligheid verkiest'. Het sociale medium zou onder meer niet genoeg doen om de verspreiding van desinformatie tegen te gaan.

De storing en ander negatief nieuws zorgden ervoor dat aandelen van het socialemediabedrijf ongeveer 5 procent in waarde kelderden. Bloomberg schreef dat het vermogen van topman Mark Zuckerberg gisteren met 6 miljard dollar is gekrompen.

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie