Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Vapen moet helemaal verboden worden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Vapen moet helemaal verboden worden'

Kankerverwekkende stoffen, giftige metalen en veel meer nicotine dan wettelijk is toegestaan: vapes zitten er vol mee. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Begin deze maand liet Amerikaans onderzoek al zien dat vapen kan leiden tot hersenschade, gedragsstoornissen en ademhalingsproblemen. Extra zorgelijk: vapen is bij scholieren razend populair. Om hen te ontmoedigen zijn smaakjes al verboden en de accijns flink verhoogd, maar is dat voldoende?

Daarom onze stelling: Vapen moet helemaal verboden worden.

Vape je zelf, omdat het toch eigenlijk minder slecht leek dan roken? Heb jij kinderen die vapen en maak je je zorgen? Of vind je dat al dan niet vapen een eigen keuze - en verantwoordelijkheid - is?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie