Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het is goed dat de Nationaal Coördinator terrorismebestrijding politieke partijen in de gaten houdt'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het is goed dat de Nationaal Coördinator terrorismebestrijding politieke partijen in de gaten houdt'

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft de afgelopen jaren politieke partijen gevolgd en hierover gerapporteerd. Onder andere de PVV en Denk werden in de gaten gehouden en zouden bijdragen aan 'radicalisering'.

Rapporteren over politieke partijen en politici ligt gevoelig. De NCTV valt direct onder de minister van Justitie en Veiligheid en mag haar bevoegdheden niet zomaar inzetten tegen parlementariërs.

Eerder lieten eigen juristen van de NCTV in NRC weten dat de eigen dienst 'onrechtmatig' handelde bij het verzamelen van privacygevoelige gegevens over burgers.

Daarom praat ik over de stelling: Het is goed dat de Nationaal Coördinator terrorismebestrijding politieke partijen in de gaten houdt.

Moet de NCTV kunnen rapporteren over politieke partijen en volksvertegenwoordigers? Of gaat hiermee de bevoegdheid te ver?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie