Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Er moet een speciale minister komen voor de aardbevingsproblemen in Groningen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Er moet een speciale minister komen voor de aardbevingsproblemen in Groningen'

De Nationale Ombudsman, Reinier van Zutphen, vindt dat er in een nieuw kabinet een minister of staatssecretaris moet komen die aan de slag gaat met de aardbevingsproblemen in Groningen.


Duizenden bewoners in de gaswinningsprovincie wachten nog op herstel van hun schade, en de operaties om huizen te versterken voor nieuwe bevingen gaat te traag.

Woon je in Groningen en heb jij te maken (gehad) met schade aan je huis en denk je dat een aparte minister zoden aan de dijk gaat zetten? Vind je het Groningen-dossier een nationale crisis? Of vind je dat de aanstelling van een aparte minister te ver gaat?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie