Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Thuiswerken moet een recht worden'

  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Thuiswerken moet een recht worden'

Twintig procent van de werknemers wil na corona helemaal nooit meer naar de fysieke werkplek. En slechts tien procent wil weer fulltime op kantoor gaan werken. Dat blijkt vandaag uit een peiling van vakbond FNV onder 5300 leden.

De vakbond stelde de vraag alleen aan mensen die thuis kúnnen werken. Van alle werkenden in Nederland is dat ongeveer de helft. Uit het onderzoek van vakbond FNV blijkt ook dat 63 procent vindt dat er een wettelijk recht moet komen op thuiswerken, waarmee een werknemer dat kan afdwingen als hij of zij dat wil.

Op dit moment bestaat een wettelijk recht op thuiswerken nog niet. Als dat er wel zou komen, wat zou dat betekenen wanneer een werkgever je vraagt om toch te komen? Stap je als werknemer dan naar de rechter? En zorgt zo’n recht op thuiswerken niet ook voor verdeeldheid, omdat veel mensen helemaal niet thuis kúnnen werken?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Ster advertentie
Ster advertentie