Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het is goed dat artsen makkelijker online medicijnen mogen voorschrijven'

foto: Spraakmakersfoto: Spraakmakers
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het is goed dat artsen makkelijker online medicijnen mogen voorschrijven'

Waar je voorheen nog minimaal één keer je arts moest hebben gezien om een recept te krijgen, zal dat in de toekomst niet meer nodig zijn. Dat is het plan van minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid. Het was al mogelijk tijdens de coronacrisis en nu wil hij het ook laten vastleggen in de wet.

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen: heb je de afgelopen jaren medicijnen voorgeschreven gekregen na een online consult? Ben je blij dat je niet meer verplicht hoeft te verschijnen bij de huisarts? Of wil je nog altijd liever even gezien worden door de arts? En ben je bang dat het persoonlijke contact helemaal verdwijnt?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie