Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het is een goede zaak dat veel mensen wisselen van baan'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het is een goede zaak dat veel mensen wisselen van baan'

Nederlanders wisselen veel van baan en bedrijf, blijkt uit onderzoek van uitkeringsinstantie UWV. Als de huidige trend doorzet kiest één op de vijf werkenden binnen nu en een jaar voor een andere baan. Door de krapte op de arbeidsmarkt durven mensen meer risico’s te nemen.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: 'Het is een goede zaak dat veel mensen wisselen van baan'

Ben je zelf net van baan gewisseld en wat was de afweging om dat te doen? Denk je er nog over na om iets anders te zoeken of zit je eigenlijk wel goed op je huidige werk? Ben je werkgever en probeer je juist iedereen binnenboord te houden? En hoe dan? Pro-actief met je medewerkers in gesprek, betere voorwaarden bieden?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie