Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De EU heeft te weinig middelen om landen als Polen hard te straffen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De EU heeft te weinig middelen om landen als Polen hard te straffen'

Gisteren heeft de Poolse regering de uitspraak van het Poolse Constitutioneel Hof onderschreven, waarin het Poolse nationale recht in sommige gevallen boven de Europese wetgeving geldt. Polen ondermijnt hiermee het EU-verdrag.

De EU kan financiƫle sancties inzetten om Polen te straffen, maar is dat wel genoeg? Vind je dat onwillige lidstaten zoals Polen uit de EU moeten worden kunnen gezet? Maar waar ligt dan de grens? Welke maatregelen zou de EU nog meer moeten kunnen nemen?

Heb je zelf een warme of zakelijke band met Polen? Kom je er regelmatig of ben je Pool en woon en werk je hier? Dan horen wij graag jouw ervaring.

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie