Naar homepage
Stand.nl

Stand.nl: 'Wie moet de Nobelprijs voor de Vrede krijgen?'
KRO-NCRV

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Wie moet de Nobelprijs voor de Vrede krijgen?'

Vandaag wordt de Nobelprijs voor de Vrede bekendgemaakt. Onder andere de oppositieleider van Belarus Svetlana Tichanovskaja, en klimaatactiviste Greta Thunberg worden genoemd. Ook de WHO zou kans maken op de prijs. Maar wie verdient de prijs het meest?

Daarom vandaag geen stelling, maar een vraag: Wie moet de Nobelprijs voor de Vrede krijgen?

Om 11 uur wordt in de Noorse hoofdstad Oslo de Nobelprijs voor de Vrede uitgereikt. Dit jaar staan er 329 kandidaten op de lijst, waarvan 234 personen en 95 organisaties. Vorig jaar werd de prijs toegekend aan het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties.

Niet iedereen kan iemand aandragen voor de prijs. Je moet staatshoofd, minister of parlementslid zijn. Ook professoren van instellingen voor vredesonderzoek komen in aanmerking. En eerdere winnaars van de Nobelprijs voor de Vrede mogen ook suggesties insturen.

Wil je mij vertellen wie er volgens jou de Nobelprijs voor de Vrede zou moeten winnen? Wie heeft volgens jou iets uitzonderlijks gedaan, of een wezenlijk verschil gemaakt?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Ster advertentie
Ster advertentie