Naar homepage
Stand.nl

Stand.nl: 'Het is goed als de Grand Prix in Zandvoort doorgaat'
KRO-NCRV

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het is goed als de Grand Prix in Zandvoort doorgaat'

De Formule 1-wedstrijd van Zandvoort lijkt wat het kabinet betreft door te mogen gaan met publiek. Het is een meerdaags evenement, maar de toeschouwers overnachten niet op de locatie. Ook staan de tribunes in de buitenlucht en zijn er vaste zitplaatsen. Dat zou het gevaar op besmetting met het coronavirus kleiner maken. Er gaan waarschijnlijk wel toegangseisen gelden, zoals een vaccinatiebewijs of een recente negatieve coronatest. Naar verluid mag tweederde van de tribunes gevuld worden met publiek.

De vraag blijft of de organisatie uit de voeten kan met de voorwaarden die het kabinet stelt. Financieel en organisatorisch zijn de gevolgen ingrijpend als een derde van het publiek niet mag komen.

Dan spelen ook nog klimaat- en milieukwesties. Verschillende organisaties hebben vorige week de rechtszaak verloren die ze hadden aangespannen tegen de provincie Noord-Holland. De rechter vindt dat het openbaar belang van de Grand Prix in Zandvoort groter is dan het belang van de zandhagedis en de rugstreeppad, die in de buurt van het circuit leven.

Wat vind jij? Is het wel verstandig om een meerdaags evenement te organiseren, aangezien de Deltavariant nog steeds rondwaart? En is het wel eerlijk tegenover de evenementenbranche? Heb jij kaarten voor de wedstrijd en kijk je ernaar uit?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Ster advertentie
Ster advertentie