Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het is goed als de Grand Prix in Zandvoort doorgaat'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het is goed als de Grand Prix in Zandvoort doorgaat'

De Formule 1-wedstrijd van Zandvoort lijkt wat het kabinet betreft door te mogen gaan met publiek. Het is een meerdaags evenement, maar de toeschouwers overnachten niet op de locatie. Ook staan de tribunes in de buitenlucht en zijn er vaste zitplaatsen. Dat zou het gevaar op besmetting met het coronavirus kleiner maken. Er gaan waarschijnlijk wel toegangseisen gelden, zoals een vaccinatiebewijs of een recente negatieve coronatest. Naar verluid mag tweederde van de tribunes gevuld worden met publiek.

De vraag blijft of de organisatie uit de voeten kan met de voorwaarden die het kabinet stelt. Financieel en organisatorisch zijn de gevolgen ingrijpend als een derde van het publiek niet mag komen.

Dan spelen ook nog klimaat- en milieukwesties. Verschillende organisaties hebben vorige week de rechtszaak verloren die ze hadden aangespannen tegen de provincie Noord-Holland. De rechter vindt dat het openbaar belang van de Grand Prix in Zandvoort groter is dan het belang van de zandhagedis en de rugstreeppad, die in de buurt van het circuit leven.

Wat vind jij? Is het wel verstandig om een meerdaags evenement te organiseren, aangezien de Deltavariant nog steeds rondwaart? En is het wel eerlijk tegenover de evenementenbranche? Heb jij kaarten voor de wedstrijd en kijk je ernaar uit?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie