Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'We moeten werkstress veel serieuzer nemen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'We moeten werkstress veel serieuzer nemen'

De komende twintig jaar gaat de werkstress nog verder toenemen. Dat is de harde conclusie die het RIVM en TNO op basis van onderzoek trekken. Vooral de krapte op de arbeidsmarkt, de vergrijzing en de verhoogde vraag naar mantelzorg veroorzaken die stijging.

Daarom vandaag de stelling: We moeten werkstress veel serieuzer nemen

Maar hoe gaan we die werkstress dan te lijf? Ligt dat bij de werkgevers die meer 'hybride' werk moeten aanbieden? Dat betekent dat werknemers meer zelf kunnen beslissen over de balans werk en privé? Of ligt de uitdaging bij de overheid die een oplossing moet vinden voor - vooral - het personeelstekort?

En: hoe ga jij om met werkstress? Vind je dat het erbij hoort? Of ga je soms ook kopje onder in je werk en je privé-verplichtingen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie