Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De burger moet het voortouw nemen om de klimaatdoelen te halen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De burger moet het voortouw nemen om de klimaatdoelen te halen'

De kans dat de opwarming van het klimaat beperkt blijft tot 1,5 graad lijkt zo goed als verkeken, blijkt uit het IPCC-rapport dat gisteren verscheen.

Alleen als de wereld met veel ambitieuzere plannen komt om de CO2-uitstoot te beperken, is het klimaatdoel van Parijs nog haalbaar. En de consument heeft daar direct invloed op. Al blijkt uit onderzoek dat die vooral wacht op de politiek en het bedrijfsleven.

Probeer jij duurzame keuzes te maken? Zet je de thermostaat twee graden lager? Kies je in de supermarkt voor vleesvervangers? Of vraag je je af of duurzame keuzes wel zin hebben zolang een groot deel van de CO2-uitstoot komt van de industrie, transport en landbouw?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie