Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het kabinet kan het nooit goed doen als het gaat om versoepelingen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het kabinet kan het nooit goed doen als het gaat om versoepelingen'

We mogen weer. Met dat gevoel zijn veel Nederlanders vanochtend wakker geworden. Want vanaf vandaag kunnen we weer naar het café, het restaurant, de bioscoop en de dierentuin.

Heerlijk, vinden velen. Maar er zijn natuurlijk ook tegengeluiden. Want de besmettingscijfers breken het ene na het andere record en de teststraten van de GGD'en kunnen de drukte nauwelijks meer aan. Toch versoepelt het kabinet, ruimer dan het OMT verstandig acht.

En dan heb je nog een groep die de versoepelingen niet ver genoeg vindt gaan. Nachtclubs bijvoorbeeld die al vanaf het begin van de crisis dicht zijn of theaters die het niet rendabel vinden om maar voor eenderde van de bezoekers open te gaan.

Vandaag in Stand.nl: Het kabinet kan het nooit goed doen als het gaat om versoepelingen

Wat vind jij? Doet het kabinet er goed aan de grenzen op te zoeken of gaan ze veel te ver? Krijgen horeca-ondernemers eindelijk waar ze recht op hebben? Of worden kwetsbaren door deze keuzes teveel in het nauw gedreven?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie