Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Een hersenimplantaat hoort niet in een gezond mens'

foto: Noah Berger/Naturefoto: Noah Berger/Nature
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Een hersenimplantaat hoort niet in een gezond mens'

Chips in hoofden plaatsen gebeurt al langere tijd. Wetenschappers slaagden er bijvoorbeeld in om verlamde mensen te laten communiceren via zo'n hersenimplantaat. Maar de techniek wordt steeds vaker ontwikkeld en gebruikt door commerciële bedrijven zoals Neuralink van Elon Musk.

De chip zou kunnen worden ingezet om medische redenen, maar men verwacht dat Musk een techniek wil ontwikkelen die het mogelijk maakt dat we onze smartphones kunnen aansturen met onze hersenen en dan wordt het een ander verhaal.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: 'Een hersenimplantaat hoort niet in een gezond mens'

Zie jij zo'n hersenchip zitten of vind je het een enge ontwikkeling? En moeten we deze technologie overlaten aan commerciële bedrijven die misschien hele andere motieven hebben dan medische?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie