Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Kabinetsformaties mogen niet eindeloos duren'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Kabinetsformaties mogen niet eindeloos duren'

Eindeloos onderhandelen achter gesloten deuren over een nieuw kabinet? Daar moet een einde aan komen, zeggen verschillende partijen.

Vandaag gaat het hierover in de Tweede Kamer. Zo duurde de vorige formatie maar liefst 299 dagen. Een informateur moet voortaan een deadline van zes weken krijgen om te onderhandelen, daarna moet hij of zij terug naar de Kamer.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: Kabinetsformaties mogen niet eindeloos duren

Heb jij als bestuurder ook lange formaties meegemaakt op lokaal of provinciaal niveau? Erger jij je aan het eeuwige overleg tussen verschillende partijen? Of denk jij dat voor een sterke en duurzame coalitie er nu eenmaal veel tijd en overleg nodig is?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie