Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het is belangrijk dat mensen aangifte blijven doen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het is belangrijk dat mensen aangifte blijven doen'

Het aantal zaken dat de politie zonder onderzoek opzij schuift, is de afgelopen jaren meer dan verdubbeld, blijkt uit onderzoek van de NOS. Soms werden zaken niet opgepakt omdat ze bij voorbaat kansloos werden geacht, soms omdat de politie simpelweg geen capaciteit had.

Volgens de politie is het altijd een kwestie van kiezen. Er zijn meer misdrijven dan de politie kan onderzoeken. Toch blijft aangifte doen van groot belang voor de kwaliteit van de opsporing en vervolging.

Daarom praten we over de stelling: Het is belangrijk dat mensen aangifte blijven doen

Heeft u wel eens aangifte gedaan bij de politie? En hoe liep dat af? Heeft u het idee dat het zinvol is om aangifte te doen? Of vindt u het juist heel belangrijk om aangifte te blijven doen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie