Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het enige antwoord op de inflatie is nu een forse loonsverhoging'

foto: Unsplashfoto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het enige antwoord op de inflatie is nu een forse loonsverhoging'

De lonen zullen de komende maanden slechts mondjesmaat verder stijgen, stellen economen. En dat terwijl de inflatie afgelopen maand een recordhoogte bereikte van 12%. Het leven wordt duurder en duurder en pas vanaf volgend jaar zijn er overheidsmaatregelen om de inflatie te compenseren

Daarom praat ik vandaag over de volgende stelling: 'Het enige antwoord op de inflatie is nu een forse loonsverhoging'.

Wat vind jij? Moeten werkgevers met forse loonsverhogingen komen om hun werknemers te helpen? Of worden die hogere loonkosten gewoon weer doorberekend wat vervolgens zorgt voor nóg hogere prijzen? Is het überhaupt reëel om dit aan werkgevers te vragen die ook zelf met grote kostenstijgingen kampen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie